Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

2e graad • TSO

Houttechnieken

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een technische opleiding met aandacht voor theorie en praktijk in de houtsector na de eerste graad secundair onderwijs A-stroom.

Wat:

2de graad TSO : specifieke technieken

Waarom:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een 3de graad houttechnieken .

Inhoud:

De leerlingen in de 2de graad houttechnieken leren de juiste materialen te gebruiken voor de specifieke toepassingen. Hout is immers een boeiende materie en ook aandacht voor milieuvriendelijkheid speelt hierbij een belangrijke rol.  Tijdens de lessen “technologie” wordt er ingespeeld op de evolutie van materialen. Tijdens de lessen “labo hout” wordt een hele reeks afwerkingsproducten, behandelingsproducten, materialen en houtsoorten getest en onderzocht.

De leerlingen koppelen praktijk aan een theoretische ondersteuning. Inzicht in constructies en hun sterkte, de juiste bewerkingsvolgorde, de keuze van de juiste technieken, dit alles wordt gekoppeld aan de zin om iets nieuws te creëren. Een basis tot de verdere studies wordt hierbij gelegd.

Daar het een specifiek-technische richting is, zijn er naast de technologische component ook 18 lesuren/week die algemeen vormend zijn.

Bekijk de lessentabel


Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be