EDUGO Secundair onderwijs Glorieux ... 2011-2012 Meerd...
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Meerdaagse uitstappen

Ontmoetingsdagen 1B: Gentmomenten (28-29-30 sept. 2011)

Tijdens de ontmoetingsdagen kan u op de blog terecht voor een dagelijkse update!
Bekijk ook ons fotoalbum ( dagelijkse update) !

Dag 3

Dag 3: stadsklassen EDUGO Lochristi:

Dag 3 van onze stadsklas was het voor Jens van 1B47 een heel bijzonder dag want hij werd 13. Al van bij het ontwaken mocht hij heel wat gelukwensen in ontvangst nemen. De mama van Jens had aan de leerkrachten verteld dat Jens graag chocolade koffiekoeken eet. Daarom kregen wij bij het ontbijt allemaal zo een koffiekoek aangeboden, niet echt gezond maar oh zo lekker. Voor Jens hadden ze er wel een "specialleke" van gemaakt want op zijn koek prijkte er een verjaardagskaarsje. Veel tijd om te feesten hadden we echter niet want er was nog wat werk aan de winkel voor we van start konden gaan: kamers opruimen en koffers pakken.
Rond 10 uur arriveerden we , naar al dagelijkse gewoonte, aan het STAM. STAMmoment en Trashbeatz (muziek maken met wegwerpmateriaal) stonden op het programma. Jammer genoeg liep er het een en ander mis en kon het muziek maken met wegwerpmateriaal niet doorgaan :-(. Maar onze leerkrachten bleven niet bij de pakken zitten en spoorden de organisatie aan om een leuk alternatief aan te bieden. Het werd een rondvaart in "De bootjes van Gent" door de binnenstad. Vanop het water kregen we een totaal ander beeld van de gebouwen en straten die we gedurende onze driedaagse zagen en doorkruisten. De eendjes, de vogels die speelden in het water en de schildpadden die lekker lui op de takken lagen, vonden wij ook heel leuk om te zien. Dit alles gebeurde onder een stralende zon waardoor we ons even waanden op een jacht in Saint-Tropez!
In het STAMmoment verwerkten we onze driedaagse in een collage: alles wat we zagen en deden, werd in woorden en beelden weergegeven. De resultaten zijn te bewonderen in onze 4 tuinklasjes.
Jammer genoeg komt er aan alle mooie liedjes een eind en ook aan dit....
Maar ... het is goed geweest. We zijn blij zijn weer thuis te zijn en vanaf maandag terug "gewoon" les te krijgen.

Bekijk ook nog eens voor de laatse keer de sfeerbeelden!

Groetjes 1B EDUGO campus Lochrist

Dag 2

Hallo thuisblijvertjes,

Hier het verslag van al een groot deel van dag 2 van onze stadsklassen:

Het inslapen gisteravond verliep een beetje moeizaam: een paar stoorzenders moesten even de gang op maar uiteindelijk werd alles toch stil en verzonk iedereen in een diepe slaap.
Na een stevig ontbijt wandelden we naar het MSK. De zon was opnieuw van de partij waardoor het wandelen zeer aangenaam was. Later op de dag vonden we dit iets minder aangenaam omdat de warmte ons echt wel parten speelde bij het stappen.
In het MSK bestudeerden we een aantal werken onder deskundige leiding van Liza een werk van Jeroen Bosch (De kruisdraging) en "Het oordeel van Midas" van Jacob Jordaens. Het verhaal dat schuil gaat achter dit laatste schilderij is een mythe. Waarschijnlijk gaan we hiermee nog verder aan de slag voor de nocturne. Na de studie van "De kruisdraging" maakten we allemaal onze eigen interpretatie van een figuur uit het schilderij. Chinese inkt in combinatie met acrylverf leverde prachtige werkjes op die we met trots zullen ophangen in onze school.
Picknicken gebeurde opnieuw in de mooie tuin van het STAM.
In de namiddag nam Thomas, onze stadsklasmedewerker, ons onder zijn hoede voor een wandeling door de Brugse Poortwijk. Er volgden een aantal korte kennismakingen met het buurtcentrum, de kringloopwinkel, de plaatselijke slager en we doken ook een aantal beluikjes in. De warmte en het feit dat we heel veel moesten luisteren, maakten deze activiteit niet tot een van onze favorieten.
Nu hebben we even pauze: een verkwikkende douche, even op ons bedje liggen om wat uit te rusten,.. Vanavond gaan we nog uit eten naar de Turkse pizzeria en daarna pikken we nog een filmpje mee in de Sphinx: Starring Maya.

Zonnige groeten uit Gent!

De 1B-kes

Dag 1

Hallo iedereen,
Deze morgen stonden we te springen om te vertrekken op stadsklassen naar Gent. Eerst passeerden we aan jeugdherberg De Draeke om onze bagage te deponeren en daarna startten we met de poëzieroute. Aan de hand van een handig boekje met wegbeschrijving, 10 mooie gedichten en opdrachtjes maakten we een wandeling door de stad:

van lollies likken krijg je lol
van bitterkoekjes bijten kijk je bitter
van zoethout zuigen blijf je zoet
van toffees eten word je tof en van sjieken word je sjiek
ik blijf een heel gewoon kind
ik mag niet snoepen

opdracht: kijk in de etalage van de snoepwinkel. Teken een snoepje en verzin er iets bij waar ze goed in zijn:

- van neuzen worden wij reuzen
- van zoethout worden we oud
- van toverbollen ga je hollen

Ook raadsels moesten we oplossen. Denken jullie ook maar even na:

je hoort hem wel
maar ziet hem niet
en als hij waait
neuriet hij samen
met de bladeren
een ruisend lied

Rond half een bereikten we de bijlokesite en genoten we van onze picknick in de prachtige tuin van het STAM onder een stralende zon.
2 vriendelijke mevrouwen leidden ons rond in dit nieuwe Gentse museum dat ons heel wat leerde over Gent vroeger en nu. We moesten ook zelf aan de slag met de snorrebout, legoblokken en computers.

Tegen 16 uur konden we eindelijk onze kamers zien: valiezen werden uitgepakt en bedjes opgemaakt. Straks staan er frietjes met stoverij op het menu in 't Vosken en gaan we nog kano varen door de binnenstad. We kijken er al naar uit. Foto's en verslag volgen!!

Groetjes,

Sam (1B49) en Jens (1B47)

En nu het vervolg:

De frietjes met de Gentse stoverij waren naar jaarlijkse gewoonte weer om duimen en vingers vanaf te likken. We hadden ook bezoek van mevrouw Verschraegen en mevrouw Rietens die een hapje mee aten.
Met goed gevulde maagjes stapten we naar de Bijlokekaai waar onze kano's op ons lagen te wachten. Het was zalig: op een warme nazomeravond door de binnenstad glijden. Onze eerste dag zit erop. We zijn doodmoe maar alles verliep al prima!

Slaapwel en tot morgen,

1B en hun leerkrachten

Meegaan op deze ontmoetingsdagen betekent niet zomaar iets. Het zijn 3 dagen dat je samenleeft met anderen, 3 dagen dat je samen opstaat, samen activiteiten beleeft, samen eet, samen plezier maakt, samen gaat slapen, ...

3 dagen waaraan éénieder haar /zijn steentje kan bijdragen om het onvergetelijk te maken.

We zijn dan ook van plan om er iets heel tof van te maken, dat smaakt naar nog...
Of zoiets als : in 1B hoort iedereen er bij! Om dit te bereiken hebben we iedereen nodig !!

En dan gaan we nu van start ... 3 fantastische ontmoetingsdagen in "De Draecke" te Gent.
We staan al te trappelen van ongeduld om te vertrekken!!

We zijn nog maar net begonnen
en toch gaat de schoolpoort weer even dicht.
"De Draecke" zet zijn deuren open.
Wat staat ons allemaal te wachten ?
Hoe beginnen we eraan ?
Vol hoop en verwachting,
afwachtend of met tegenzin,
met inzet en enthousiasme ?
Je weet dat de waarde van wat komen gaat voor een groot stuk afhangt van jouw inzet.

Je kunt natuurlijk niet alles voorzien,
je hebt niet alles zelf in handen,
maar het gelaat van deze ontmoetingsdagen wordt
ook door jou bepaald.
Kan iedereen er zich goed voelen ?
Leef je met de anderen ?
Deze ontmoetingsdagen zijn weerom een nieuwe opgave,
niet alleen om te studeren, maar vooral om meer mens te worden, samen met de anderen.

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15

info@glorieux.edugo.be