EDUGO Secundair onderwijs Glorieux ... 2-6 maart 2016:...
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

BERLIJN 2-6 maart 2016 (6 EIT-HT-MVT)

BERLIN, BESTIMMT EINE REISE WERT!

Naar jaarlijkse gewoonte werd begin maart al voor de zevende keer een cultuurreis naar Berlijn georganiseerd, en dit opnieuw voor de laatstejaarsleerlingen van de technische afdelingen EIT, MVT en HT.
Ook nu kregen onze scholieren een erg uitgebreid programma voorgeschoteld. Wat dacht u van een geschiedkundig bezoek aan het beklijvende concentratiekamp Sachsenhausen, een zicht op de gruwel van de stasigevangenis Hohenschönhausen, een beklemmende rondleiding in de Berlijnse ondergrond (bunkers uit de nazitijd) of leerrijke fietstocht rond de Koude Oorlog en de Muur.
Voorts genoten onze laatstejaars van de technische inkijk in de BMW motorfabriek , bezochten ze dé muzikale Las Vegasshow van Berlijn, volgden ze basketbal bij Europees topteam Alba Berlin en supporterden ze voor voetbalploeg Hertha Berlin (Duitse Bundesliga) in het Olympische stadion, m.a.w. historiek, sport, muziek en techniek ‘aufsneue’ verenigd in één en dezelfde reis! Afgaande op de ‘begeisterde’ reacties van onze vermoeide, maar voldane leerlingen achteraf alweer een uiterst geslaagde culturele injectie! Op naar de volgende editie in 2017!! Berlin, bestimmt eine Reise wert! En alvast veel dank aan collega Koen voor de schitterende organisatie.

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15

info@glorieux.edugo.be