Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Archief 2009-2010

Hieronder een overzicht van de overige activiteiten.

5 en 6 IW bezoeken Grondmij Industry Meer info
Bezoek Accenta Space Village 3-4IW Meer info
Grafische afdeling bezoekt Antwerpen Meer info
7 KVT bij Technology on Tour bij KBHO Oostende Meer info
SCIENTISTS@WORK Meer info
6 HT stage parket plaatsen Meer info
3 SD goes Keith Haring Meer info
3 SD kleurt speelplaats Meer info
Samenwerking Mechanica en Hogeschool Gent - Mercator Meer info
Chiro Geertrui krijgt nieuw lokaal in recordtempo Meer info
Meer info
Meer info
Meer info
Meer info
Meer info

Grontmij Industry

Op donderdag 17 september 2009 hebben de leerlingen van 5 en 6 IW het bedrijf Grontmij Industry in Zelzate bezocht.
Dit bezoek kadert in de projectwerking 'Industriële Wetenschappen' onder de rubriek : contacten met het bedrijfsleven. (DDON)

<< Terug

Bezoek Accenta Space Village 3-4IW

Naar aanleiding van de Space week 2009 hebben de leerlingen van 3 IW en 4 IW, op vrijdag 18 september 2009, een bezoek gebracht aan 'Accenta Space Village'. Het bezoek werd voorafgegaan door een presentatie over telecommunicatie en daarna konden de leerlingen heel wat interactieve demo's zien rond het thema communicatie en ruimtevaart (DDON)

<< Terug

Grafische afdeling bezoekt Antwerpen
16-10-2009

Op vrijdag 16 oktober trokken leerlingen/leerkrachten afdeling Grafische Media/Printmedia naar Antwerpen. 3GM en 4GM hadden afwisselend een bezoek aan het oudst bewaarde typografisch museum ter wereld, het Plantin Moretushuis. Verder hadden 3GM en 4GM afwisselend een uitgestippelde stadszoektocht. 5 en 6 PM hadden een gelijkaardig programma doch hun museumbezoek was het Letterhuis waar de tentoonstelling loopt van de bekende Gentse typograaf ‘Dooreman naarde letter’.
De stadszoektocht bracht de leerling op plaatsen alwaar de zij de legendes van Brabo, Michael en de Onze-Lieve-Vrouwetoren en De Lange Wapper leerden kennen. Ondanks het gure weer werd deze dag als heel leuk en leerrijk ervaren.

<< Terug

7 KVT bezoekt Technology on Tour bij KBHO Oostende - 22/10/2009

Naar aanleiding van "Technology on tour 2009" aan het KHBO Oostende hebben de leerlingen van 7KVT, op donderdag 22 oktober 2009, kunnen kennis maken met verschillende verwerkingstechnieken op kunststoffen.

Daarnaast waren infosessie's en demo's voorzien van oa.simiulatieprogramma's bij spuitgieten en extrusie.

<< Terug

SCIENTISTS@WORK: wetenschapper voor 1 dag

Scientists@work is een schoolproject van VIB. De leerlingen voeren een biowetenschappelijk experiment uit in een academisch of industrieel laboratorium.
Ook dit schooljaar namen de leerlingen van 5 IW deel aan het project en gingen op donderdag 14 januari naar het KaHo Sint-Lieven. In het kader van het project ‘Microscopie van weefselsneden’ voerden ze een dissectie uit van een worm en maakten ze vries- en paraffinecoupes van spierweefsel van een konijn. Bij het microscopisch onderzoek deden de leerlingen heel wat interessante kennis op. (DDON)

<< Terug

6 HT stage parket plaatsen

De laatste week van januari, de week voor hun stage, konden de leerlingen van 6 HT al genieten van een praktijkstage op school. Ervaren vakmannen kwamen hen de kneepjes van het parket-leggen bijbrengen.
Theorie hoort er natuurlijk bij, maar het praktische gedeelte was waar iedereen op wachtte. De leerlingen mochten het lokaal van Mevr. De Vos in een nieuw parket-kleedje steken. En het resultaat is zeker de moeite waard. De volgende keer dat je haar een bezoek brengt, zal je verbaasd staan van de kunde van de leerlingen van 6 HT.

Enkele reacties van de leerlingen:

  • Mijn stage was in laminaat/parket, tijdens deze week heb ik de basis voor dit werk meegekregen, zoals werken met de bandschuurmachine. Tijdens de stage kon ik hier dan ook al goed mee overweg. (Youri)
  • Ik vind het een zeer goed initiatief, ik denk niet dat vele andere scholen iets dergelijks organiseren. De opleiding heeft zeker mijn interesse opgewekt. (?)
  • Ik vond de parket-opleiding zeer geslaagd, niet alleen heb ik het gevoel iets gedaan te hebben, ik heb ook plezier gehad terwijl ik het deed. (Jan)
  • Je moet soms eens goed nadenken hoe je tewerk zal gaan en wat de beste manier is. Het resultaat is dan wel een zeer mooie kamer. (Daan)
  • Eerste dacht ik dat parket leggen saai ging zijn, maar uiteindelijk is het veel en boeiend werk. Er komt veel meer bij kijken dan ik eerst dacht: vochtproblemen, afwerking, soorten lijmen, manieren van leggen, isolatie, soorten parket, … (?)
  • We besloten om in het lokaal van Mevr. De Vos een ster in het midden te plaatsen, daar rond een visgraat en naar de muur toe af te werken met een soort van boord. (Matthias)

<< Terug

3 SD goes Keith Haring

In kader van de praktijklessen schilderen namen de leerlingen van 3 SD lokaal H103 onder handen. Het werd volledig herschilderd met afbeeldingen van Keith Haring. Het resultaat mag gezien zijn. Spring tijdens onze opendeurdag zeker eens binnen in dit frisse lokaal!

Wij danken 3 SD (en alle helpende handen) voor het geleverde werk! Voor herhaling vatbaar .. ?

Voor

Na

<< Terug

3 SD kleurt speelplaats.

In het kader van de opfrissing van de campus beschilderde 3 SD een reuze groot doek (ongeveer 4m x 7m). Als thema werd ook gekozen voor Keith Haring. Het resultaat is buitengewoon fantastisch ! Hartelijk dank aan 3SD en iedereen die hieraan heeft meegeholpen.

Enkele leerlingen van 3SD druk bezig aan het doek :

Eens klaar werd het doek vastgehecht aan de muur op de speelplaats :

<< Terug

Samenwerking Mechanica en Hogeschool Gent Departement Mercator

Studenten van Hogeschool Gent Departement Mercator
richting KMO management hebben dit project voor hun eindwerk gerealiseerd voor het vak businessproject met als onderwerp "exploitatie van de onderneming".

Zij ontwikkelden de Skwiezie, een citruspersje dat ze in samenwerking met Edugo Campus Glorieux hebben ontwikkeld.

Op de Opendeurdag van Edugo Campus Glorieux hadden zij een stand waar ze de Skwiezie aan het publiek voorstelden met de nodige affiches.

Deelnemers aan het project: Cindy Linskens, Elina Ingelbrecht, Evelien Goemaere, Jeroen Pieters, Benedict Minne.

<< Terug

Chiro Geertrui krijgt nieuw lokaal in recordtempo

maandag 28 juni 2010

Acht laatstejaars houttechniek bouwden het nieuwe lokaal

MELLE - Acht laatstejaars houttechniek van Edugo Campus Glorieux bouwden voor hun geïntegreerde proef in vijf dagen tijd een lokaal voor de chiromeisjes van Melle.

'Een van de ouders van onze leden is leerkracht houttechniek in een zesde jaar TSO. Zo ontstond de idee om onze oude afgeleefde container in de Lindestraat te vervangen door een houten nieuwbouw', zegt Katrien D'haese, volwassen begeleidster van Chiro Geertrui in Melle. Als eindwerk tekenden de leerlingen het voorbije schooljaar met onze inspraak de plannen voor het gebouw en in de praktijklessen ontwierpen zij de houten wanden. Er was al een betonnen sokkel aanwezig, zodat ze onmiddellijk aan de slag konden. Wij financierden in samenwerking met het oudercomité het materiaal en zorgden voor het vervoer. De voorbije week werd hier in een recordtempo een mooi project neergezet.'

De nieuwbouw is prachtig geïntegreerd in de bestaande lokalen en is ondertussen binnenin verder afgewerkt: er werd elektriciteit gelegd, het lokaal werd geïsoleerd en de ramen werden geplaatst en uitbekleed. Over enkele maanden wordt op de betonnen ondergrond een houten vloer gelegd, maar dat is een opgave voor de opvolgers van deze laatstejaars. Omdat de officiële opening pas in september plaatsvindt, werd aan de (zo goed als) gediplomeerde bouwlustige leerlingen en hun leraren zaterdag een receptie en een barbecue aangeboden. 'Een bedankingsfeestje is het minste wat we kunnen doen', aldus D'haese.'Uit een kleine berekening blijkt dat we voor zo'n bouw al vlug 30.000euro aan manuren hadden mogen betalen.'

Mondelinge GIP-opdracht

Leraar Philip Legiest is niet weinig fier op het eindwerk van zijn leerlingen. 'Het is de eerste keer dat we zo'n grootschalig project doen buitenshuis. Meestal ontwerpen laatstejaars een eigen meubelstuk als eindproef. De voorbije dagen hebben ze in deze ruimte individueel hun mondelinge eindproef afgewerkt. Het voordeel is ook dat ik volgend schooljaar met andere leerlingen hier ter plaatse één en ander kan komen tonen. En een gebouw voor een jeugdbeweging spreekt hen veel meer aan dan een privé-project.'

Het volledige artikel is hier terug te vinden.
Voor het fotoboek klik hier.

<< Terug

Titel11 << Terug

Titel12 << Terug

Titel13 << Terug

Titel14 << Terug

Titel15 << Terug

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15

info@glorieux.edugo.be