EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Activiteiten Glorieux helpt mee aan het ontwikkelen v...
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

11 December 2019

Glorieux helpt mee aan het ontwikkelen van een Europees schildersdiploma

Glorieux

Eind oktober gingen Rick De Roose en Sander De Cocker uit 6 SD onder begeleiding van mr. Van Kerckhove van de schildersafdeling op verzoek van de Confederatie Bouw Schilders naar Baden bei Wien in Oostenrijk. De opdracht daar was om met leerlingen en leerkrachten uit Oostenrijk, Duitsland en Slovenië een week te werken rond de ontwikkeling van een Europees schildersdiploma (Europa-Meisterbrief).

EUROPA-MEISTER gebeurt onder het beschermheerschap van de European Association of the Painting Trade (UNIEP) en met de betrokkenheid van andere nationale beroepsverenigingen of schildersopleidingen. Het doel van UNIEP is ervoor te zorgen dat door dit diploma uit te reiken het niveau en kwaliteit van de schilders in Europa op een hoger niveau komt te liggen.

EUROPA-MEISTER creëert de EUROPESE MEISTERBRIEF in de schildersbranche. De training/opleiding zal gebeuren via een e-learningcursussysteem. Ook zal er tijdens de training/opleiding een verplichte grensoverschrijdende Meister-training van één maand zijn in een Europees land naar keuze.

Tijdens deze week hebben onze 2 leerlingen de e-learningcursus onderworpen aan een grote test. Ze doorliepen enkele thema’s van de opleiding. Hierbij werden alle mogelijke positieve en negatieve elementen bekeken en met de andere studenten besproken. Op het einde van de week hebben de leerlingen een lijst opgemaakt van de positieve en negatieve punten rond het e-learningsysteem. Met deze lijst gaan de ontwikkelaars aan de slag om aanpassingen aan het programma te doen.

De leerkrachten hebben vooral gewerkt rond het vergelijken van de opleiding over de landsgrenzen. Het is de bedoeling dat de verschillende landen dichter naar elkaar toegroeien. Er werd ook bekeken hoe de Meister-training in het buitenland er moet uitzien.

Het is uiteindelijk de bedoeling dat er een Europees netwerk van aanvullende Meister-scholen zal ontstaan binnen de landen. Het doel is te komen tot scholen die instaan voor degelijk en kwalitatief onderwijs, maar ook scholen die de leerlingen tijdens hun opleiding kunnen klaarstomen om deel te nemen aan de Europa-Meisterbrief.

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be