EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Activiteiten Arthur Senrame van speelvogel tot Europe...
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

13 December 2018

Arthur Senrame van speelvogel tot Europees kampioen “Ongelooflijk, een rollercoaster van emoties”

Glorieux

Mijn naam is Arthur Senrame geboren en getogen in Melle en gepassioneerd door het wielrennen met in het bijzonder een voorliefde voor het baanwielrennen ook wel beter gekend als de piste.

2018 was een onvergetelijk jaar op vlak van school en op vlak van mijn doorgedreven hobby welke het wielrennen is.
Ik wist door hard werken en goed plannen op school zonder struikelen de eindstreep te behalen voor het diploma in de richting Elektromechanica enerzijds en kon ook in het wielrennen in de categorie junioren (U19) een meer dan behoorlijk resultaat voorleggen op de piste op Belgisch kampioenschap en op het Europees kampioenschap.

Na een drukke maar geslaagde campagne rond nieuwjaar waarin traditiegetrouw de Belgische kampioenschappen baanwielrennen plaats vinden werd ik door het behalen van 2 zilveren en 2 bronzen medailles uitgenodigd om deel uit te maken van een selecte groep van renners die werden klaargestoomd voor het Europees en Wereldkampioenschap later op het jaar.

Geselecteerd en begeleid worden door de nationale coach Kenny De Ketele voelde toen al aan als een overwinning.
Gedurende de daaropvolgende maanden werden we door stages, internationale meetings en een doorgedreven zomercampagne op de piste klaargestoomd om in augustus in het hoofdkwartier van de UCI te Aigle het wereldkampioenschap en een week later het Europese kampioenschap te rijden.

In geen enkele van de mij toegewezen disciplines op het WK stelde ik teleur of kende ik pech en dus steeg de gedrevenheid gedurende het tornooi nummer na nummer. Het hoogtepunt van mijn campagne op deze internationale meeting bleek uiteindelijk het EK waar ik de overwinning in de discipline Scratch behaalde en daarmee de eerste gouden plak voor de nationale selectie bij de junioren wist binnen te rijven.

Door het vertrouwen die ik van de federatie kreeg, de ondersteuning gedurende de opbouw naar een optimale conditie en mijn inzicht in het wedstrijdverloop wist ik als enige renner een bonusronde te nemen op het peloton en mij daarmee de overwinning veilig maar zeker te stellen tot grote vreugde van allen die hadden bijgedragen aan deze campagne. Wat dus begon als een dankbaar aangenomen kans werd succesvol omgezet tot een onvergetelijk moment in mijn laatste jaar als jeugdrenner die ik net zoals het behalen van mijn diploma kan koesteren. Ik kreeg de kans, nam ze dankbaar aan en ging ervoor.

Lees ook het artikel in het Nieuwsblad

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be