EDUGO Secundair onderwijs Glorieux Activiteiten Gianny De Leu uit 5 LC Europees kampioen thaibox!
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad TSO/BSO

Terug naar het overzicht

03 December 2018

Gianny De Leu uit 5 LC Europees kampioen thaibox!

Glorieux

Gianny De Leu uit 5 LC-2 is op 13 november 2018 naar Turkije vertrokken voor het Europees kampioenschap thaiboks, het Emf ( European Muaythai federation) Antalya cup. 

Het was een tornooi verspreid over 4 dagen. België werd vertegenwoordigd door 14 atleten van verschillende clubs. 5 daarvan waren van Sandu Gym te Ninove, de club waar hij traint. Al de vechters van Sandu Gym hebben het goed gedaan. In totaal hebben ze 3 gouden medailles en 2 zilveren medailles behaald . 

Gianny vocht in de categorie van de 16-17 jarige in de -54kg. Er zaten in totaal 17 jongens in deze categorie waardoor hij 5 keer heeft gevochten om de gouden medaille te behalen. Van deze 5 gevechten heeft hij er 4 op technisch knock out (TKO) gewonnen en 1 op punten. De organisatoren waren zo onder de indruk van zijn prestaties dat ze zelfs verschillende artikels hierover gepost hebben. 

Een dag op het tornooi begint al vroeg in de ochtend. Opstaan om 6 uur, om half 7 naar de weging en om 10 uur beginnen de wedstrijden.
Gianny moest alle dagen paraat staan omdat hij elke dag 1 keer moest vechten. De voorlaatste dag, zaterdag, moest hij zelfs 2 keer vechten. De laatste dag was de finaledag. 

Gianny heeft veel getraind om deze prestatie neer te zetten en heeft er al zijn tijd in geïnvesteerd. Van maandag tot vrijdag gaat hij onmiddellijk na school trainen. Deze dagelijkse training duurt 3 uur. Op zaterdag krijgt hij een rustdag en op zondag duurt de training 6 uur. Dit betekent dus dat hij niet veel vrije tijd heeft.
Op gewicht blijven is ook belangrijk binnen thaiboks. Gianny moest ook voor dit tornooi wat afvallen. Zijn normaal gewicht is 55/56 kg maar in Turkije moest hij onder de 54kg wegen. Gianny eet altijd gezond en voedzaam zodat hij altijd klaar staat voor de competitie maar af en toe eens zondigen mag natuurlijk ook. Gianny's volgende grote doel is goud halen op het Wereldkampioenschap 2019. 

Als afsluiter wil hij zijn trainers Sandu Viziru, David Merckx en Jonathan Algoet. Ook dank aan zijn sponsors Asia sport voor de gold cure en Sem Poorten voor de mooie nieuwe trainingen.

                

Contacteer Glorieux

Sint-Jozefstraat 7
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 15
Fax: 09 255 91 25

info.glorieux@edugo.be