EDUGO Secundair onderwijs De Toren Studieaanbod Moderne talen - wiskunde (MTWI)
Secundair onderwijs • 2e en 3e graad ASO

Terug naar het overzicht

3e graad • ASO

Moderne talen - wiskunde (MTWI)

Voor wie?

Heb je een talenknobbel, a knack for languages ou une bosse des langues? Ben je geïnteresseerd in anderstalige literatuur en vind je het boeiend om te na te denken over de taal op zich? Ben je goed in abstract denken en wiskundig redeneren? Zie je een uitdaging in complexe problemen? Dan is Moderne talen - wiskunde jouw ding!

Volgde je een beperkt pakket wiskunde in de tweede graad? Dan kan je nog steeds kiezen voor MTWI, maar wordt er van jou wel een extra inspanning verwacht om specifieke inzichten en vaardigheden te verwerven.

Voorstelling lespakket

Tijdens de lessen moderne talen krijg je de kans om de Franstalige, Engelstalige en Duitstalige cultuur te verkennen door middel van visuele taal zoals film, toneel, reclame, videoclips, beeldend werk, websites ...  Dankzij het bijhouden van een taalportfolio kan je zicht krijgen op je je sterktes en zwaktes en word je aangespoord om zelf je leerproces in handen te nemen.

Voor wiskunde bestudeer je specifieke onderwerpen zoals integraalrekening, ruimtemeetkunde, stochastiek, complexe getallen, ... die je voorbereiden op wetenschappelijke richtingen in het hoger onderwijs. Daarnaast zal je de wiskunde ook gebruiken om abstract te leren denken. Er worden bewijstechnieken aangeleerd,  de fundamenten van de wiskunde (verzamelingen, logica ...) worden meer benadrukt zodat de leerstof niet enkel meer in het teken van concrete toepassingen staat. 

Stapsgewijs zal je ook werken aan je onderzoekscompetentie: je leert via een uitgewerkte leerlijn stapsgewijs hoe een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd wordt. Binnen de taalvakken leer je over een taalkundig of literair onderwerp informatie te verzamelen, die te verwerken en te presenteren. Zo kan je bijvoorbeeld personages uit een boek vergelijken met die uit de verfilming ervan of  kan je het specifiek woordgebruik van je favoriete Engelstalige serie analyseren.

En wie geen schrik heeft van een extra uitdaging kan deelnemen aan olympiades en wedstrijden zoals Olyfran (Frans), de BBC Public Speaking Awards en de wiskundeolympiade.

Wat na Moderne talen - wiskunde?

De verdere doorstromingsmogelijkheden na deze richting zijn zeer uitgebreid. Alle professionele bachelors zijn in principe haalbaar.

Professionele Bachelors

Voor de hand liggende keuzes zijn onderwijs, toegepast taalkunde, ergotherapie, verpleegkunde, elektronica-ict, landmeting, luchtvaarttechnologie, ...…

Academische Bachelors

Voor de hand liggende keuzes zijn een managementopleiding, rechten, talen, taal- en letterkunde, logopedische en audiologische wetenschappen, journalistiek, communicatiewetenschappen, geologie, wiskunde, fysica en sterrenkunde, informatica, industriële wetenschappen, ingenieurswetenschappen, architectuur, ...

Meer info over deze richting en de vervolgopleidingen in hoger onderwijs zijn te vinden op www.onderwijskiezer.be.

 

Bekijk de lessentabel


Contacteer De Toren

Sint-Jozefstraat 10
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 14

info.toren@edugo.be