EDUGO Secundair onderwijs De Brug ... DIGITAAL aanmel...
Secundair onderwijs • Authentieke eerstegraadsschool

Beste ouders

Door de coronamaatregelen werd de periode van digitaal aanmelden verlengd tot vrijdag 8 mei (12 u 's middags). De mail waarin men u, na het digitaal inschrijven, een school zal toewijzen zal daarom ook iets later verstuurd worden: ten laatste op 15 mei zal u die ontvangen.

Leerlingen die zich voor volgend schooljaar wensen in te schrijven in het eerste jaar, zullen dit vanaf 23 maart 2020 via een digitale aanmelding moeten doen.

Hoe en wanneer u uw kind digitaal zal moeten aanmelden, vindt u hieronder stap voor stap uitgelegd.

Aanmeldingsprocedure 2020-2021

Eerste middelbaar

Om in te schrijven in het eerste middelbaar moet u zich digitaal aanmelden. Dit kan vanaf 23 maart 2020 (12 u.) tot 8 mei 2020 (12 u.) via meldjeaansecundair.gent.be

Op welke dag of uur je aanmeldt is niet belangrijk, zolang het maar binnen deze periode gebeurt.

Bij het aamelden geeft u onze school aan als eerste keuze. U kan ook nog een andere keuzes opgeven. Een andere keuze wordt enkel toegekend indien in de school van eerste keuze de vraag veel groter is dan het aanbod.

Opgelet: Voor broers en zussen van leerlingen geldt nog steeds een voorrangsregeling, maar zij moeten zich ook digitaal aanmelden. Voor hen is de inschrijving wel verzekerd.

Op 15 mei 2020, in de late namiddag, ontvangt u via e-mail een ticket dat kan omgezet worden in een definitieve inschrijving in de school van uw keuze.

Vanaf 16 mei tot en met 10 juni kan u zich met uw ticket in de school van uw keuze inschrijven. De praktische organisatie hiervan volgt later nog.

Na 10 juni vervallen de tickets die niet werden omgezet in een inschrijving. De vrijgekomen plaatsen worden toegekend aan de volgende leerling in het aanmeldingsregister.

Wie geen ticket heeft kan zich vanaf 16 mei proberen inschrijven op school. Het is echter mogelijk dat sommige richtingen volzet zijn door leerlingen met ticket.

Voor het tweede middelbaar (schooljaar 20-21)

Vanaf 20 april 2020 kan u inschrijven voor het tweede jaar. Zit uw kind reeds in het eerste jaar bij ons op school? Dan gebeurt de inschrijving voor het tweede jaar automatisch via de klastitularis op het einde van het schooljaar.

Wilt u nieuw inschrijven voor het tweede jaar? Hiervoor moet u zich niet vooraf aanmelden. Contacteer gewoon onze campus voor de specifieke inschrijvingsmomenten.

Contacteer De Brug

Eksaardserijweg 24
9041 Oostakker

Tel: 09 255 91 13
Fax: 09 255 91 23

info.brug@edugo.be