EDUGO Basisonderwijs Lourdes - Meerhout ... Meerhout: Ouder...
Basisonderwijs • Kleuterschool

Wat is de Oudervriendengroep?

De Oudervriendengroep, of kortweg OVG, bestaat uit ouders van kleutertjes van deze school. Iedereen kan zich erbij aansluiten!

Wat doen we?

We zetten ons vooral in om de leerkrachten en de directie te helpen bij de organisatie van verschillende activiteiten. Concreet betekent dit het volgende:

  • We steken een handje toe bij de organisatie van het grootouderfeest, om alle oma’s en opa’s eens goed in de watten te leggen.
  • In januari organiseren we het Vuurfeest. Dan toveren we de speelplaats om tot een gezellig decor, waar iedereen bij een hapje en een drankje nog kan nagenieten van de nieuwjaarssfeer.
  • Rond carnaval duiken we in onze verkleedkoffer en werken we rond het carnavalsthema van de school een heus carnavalsfeest uit.
  • En ter afronding van het schooljaar steken we in juni de handen uit de mouwen voor het Tuinfeest. De opbrengst hiervan komt vanzelfsprekend rechtstreeks ten goede aan de kleuters!

Deze activiteiten vergen natuurlijk wat voorbereiding, en daarom komen we een vijftal keer per schooljaar samen. Dat gebeurt ’s'avonds, in de lokalen van de school.

Wat mag je verwachten?

We vergaderen in een gezellige en joviale sfeer. We treffen de nodige voorbereidingen voor de verschillende activiteiten en we verdelen de verschillende taken zodat alle activiteiten optimaal verlopen.

En naast de schoolgerichte besprekingen is er natuurlijk ook ruimte voor sociaal contact. Je ontmoet andere ouders met wie je ervaringen kan uitwisselen, en je komt meer te weten over het reilen en zeilen binnen de school... en over de dagelijkse leefwereld van je kleuter.

Nog vragen?

Aarzel niet om ons aan te spreken! Je kan terecht bij:

  • Caroline Matthys
  • Tom Daeze

Contacteer Lourdes

Groenstraat 31
9041 Oostakker

Tel: 09 259 02 92
Fax: 09 259 09 32

info.lourdesmeerhout@edugo.be


Contacteer Meerhout

Meerhoutstraat 51
9041 Oostakker

Tel: 09 251 22 47
Fax: 09 259 09 32

info.lourdesmeerhout@edugo.be