EDUGO Studieaanbod Houttechnieken

Terug naar het overzicht

2e graad / 4de jaar / TSO

Houttechnieken

Voor wie:

Leerlingen die kiezen voor een technische opleiding met aandacht voor theorie en praktijk in de houtsector na de eerste graad secundair onderwijs A-stroom.

Voorstelling lessenpakket:

De leerlingen in de 2de graad houttechnieken leren de juiste materialen te gebruiken voor de specifieke toepassingen. Hout is immers een boeiende materie en ook aandacht voor milieuvriendelijkheid speelt hierbij een belangrijke rol.  Tijdens de lessen “technologie” wordt er ingespeeld op de evolutie van materialen. Tijdens de lessen “labo hout” wordt een hele reeks afwerkingsproducten, behandelingsproducten, materialen en houtsoorten getest en onderzocht.

De leerlingen koppelen praktijk aan een theoretische ondersteuning. Inzicht in constructies en hun sterkte, de juiste bewerkingsvolgorde, de keuze van de juiste technieken, dit alles wordt gekoppeld aan de zin om iets nieuws te creëren. Een basis tot de verdere studies wordt hierbij gelegd.

Daar het een specifiek-technische richting is, zijn er naast de technologische component ook 18 lesuren/week die algemeen vormend zijn.

Wat na deze richting:

Deze opleiding is de ideale voorbereiding voor een 3de graad houttechnieken .

Lessentabel

Vak Aantal uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde 1
Engels 2
Frans 2
Geschiedenis 1
Nederlands 4
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 1
Onderzoek TV 4
Organisatie TV 3
Realisaties hout PV 7

 

Bekijk de lessentabel (PDF)

Deel deze pagina: