EDUGO Algemeen Helpdesk

Helpdesk

Naast de lokale ICT-ondersteuning op de scholen beschikt de scholengroep ook over een helpdesk voor de centrale ICT-diensten zoals de EDUGO website en EDUGO mail.

  • Voor EDUGO secundair onderwijs: Christophe De Jaegher
  • Voor EDUGO basisonderwijs: Miguel Van Cauwenberghe
  • Eindverantwoordelijke web & mail: Christophe De Jaegher

EDUGO mail

Als medewerker van EDUGO beschikt u over een @edugo.be e-mailadres. U kan uw e-mail raadplegen via webmail of via een app op uw computer, tablet of smartphone.

Om uw app correct in te stellen raadpleegt u best de instellingen. Voor sommige apps is een aparte handleiding beschikbaar.

Maakt u zelf gebruik van Gmail? Dan kan u uw EDUGO mail integreren in Gmail. Zo kan u via Gmail e-mail ontvangen en versturen van uw EDUGO mailadres.

EDUGO mail integreren in Gmail

EDUGO mail instellen in Outlook 2010

FAQ

Q: Ik ben mijn wachtwoord verloren en kan mij niet meer aanmelden.

A: Neem contact op met de webmaster. Hij kan uw wachtwoord opzoeken of u een nieuw bezorgen.

Q: Ik krijg een melding dat mijn postvakquotum bijna bereikt of overschreden is.

A: Elke gebruiker krijgt een bepaalde opslagcapaciteit voor zijn/haar mailbox (doorgaans tussen 50 MB en 100 MB). Als de mailbox bijna vol is krijgt u hiervoor automatisch een melding. U wist dan best een aantal mails (ook in de prullenmand!).

Q: Ik probeer mails te wissen maar ik krijg steeds een foutmelding (verbinding met IMAP server mislukt). Het lukt niet om mails te verwijderen.

A: Als uw mailbox vol is, is er geen ruimte meer om mails naar de prullenmand te verplaatsen. Log in via webmail en ga naar Instellingen > Serverinstellingen.
Vink 'verwijder bericht wanneer verplaatsen naar de prullenbak mislukt' aan. Je kan optioneel ook 'prullenbak legen bij uitloggen' aanvinken.
Je zou nu opnieuw mails moeten kunnen verwijderen.

Q: Mijn e-mail is ingesteld in Outlook 2016 als IMAP en mijn inbox blijft leeg.

A: Deze fout kan je oplossen door naar je accountinstellingen en selecteer je EDUGO-account. Kies Wijzigen > Meer instellingen > Geavanceerd. Bij 'pad van de hoofdmap' vul je 'inbox' in.