EDUGO Algemeen Nieuws Ken jij Sarah Pâquet?

Terug naar het overzicht

23 Februari 2018

Ken jij Sarah Pâquet?

Algemeen

EDUGO bestaat 20 jaar. Daarom zetten we de komende weken 20 oud-leerlingen in de kijker. We vroegen hen wat ze nu doen in het leven en hoe ze hun schooltijd beleefd hebben.

Sarah Pâquet

31 jaar - Assistant Recruitment and Selection – Lidl Belgium & Luxemburg

Volgde les op: campus De Brug, campus De Toren (Economie - moderne talen)

Wat houdt je job precies in?

Na ongeveer 6 jaar als Client Advisor Zelfstandigen & Particulieren te hebben gewerkt, was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Zo ben ik eind maart 2016 gestart op het hoofdkantoor van Lidl Belgium & Luxemburg in Merelbeke. Ik maak deel uit van het team Employer Branding & Recruitment and Selection. Samen met mijn collega's ga ik op zoek naar toekomstige 'Lidlianen'. Wanneer er een openstaande vacature is, schrijven we een passende vacaturetekst. We plaatsen deze op het meest geschikte kanaal. Lidl in de spotlight zetten als werkgever, daar krijg ik elke dag energie van. Ik ga met veel plezier werken.

Wat is jou bijgebleven uit je tijd op EDUGO?

Hoeveel plezier ik samen met mijn klasgenoten en vrienden heb gemaakt. Tijdens de schooluren en ook na de schooltijd. Ik vind het belangrijk dat er ook ruimte was voor creativiteit en fantasie. Ik speelde mee met het schooltoneel, het ene jaar maakten we een eigen versie van een bestaand stuk, het andere jaar staken we volledig zelf een stuk ineen. We repeteerden veel en maakten de decors en kostuums zelf. Ook hadden we af en toe vrij podium of een gelegenheid om iets op toneel te brengen. Wij hebben uren in de tuin of voor de spiegel dansjes geoefend en in elkaar gestoken. En om te eindigen was er onze 100-dagenshow, daar zijn meer dan 100 uren ingekropen. Dansjes, sketches, filmpjes, kostuums, speeches … Een fijn einde van het middelbaar.

Wat zijn volgens jou de sterke punten van EDUGO?

Achteraf bekeken valt het me op dat iedereen terecht kan op EDUGO. Daarmee bedoel ik op vlak van interesses, sterktes en zwaktes. Zelf was ik sterker in talen dan in wiskunde, daarom vond ik de niveaugroepen in de eerste graad voor Frans en Wiskunde een geruststelling. Je zat in een groep waar leerlingen dezelfde sterktes en zwaktes met jou deelden. De lessen werden aangepast aan jouw kunnen. Dat zorgde voor heel wat minder stress en stimuleerde me erg.

Kan je een leuke anekdote vertellen over je tijd bij EDUGO?

Na een schoolcarrière van 6 jaar kan ik jullie heel wat fijne anekdotes vertellen. Een van de allerleukste is dat ik op Edugo De Toren mijn man heb leren kennen. Wij woonden eigenlijk vlak bij elkaar. Hij komt van de jongensschool Glorieux en ik van de meisjesschool O.L.V.O. Dus wij hebben onbewust heel wat momenten en vrienden gedeeld. Pas in het 6e middelbaar hebben we elkaar goed leren kennen. We zaten niet in dezelfde klas, maar op de bus tijdens de Italiëreis zaten we vlak achter elkaar. Daar is de vonk overgeslagen en een paar weken later werden we een koppel. Wij zijn in de herfst van 2016 getrouwd, en dus al meer dan 13 jaar erg gelukkig samen. Dit vind ik echt een heel leuk verhaal om te vertellen.

Welke vaardigheden of attitudes die je leerde op EDUGO kan je op je werkplek nog steeds gebruiken?

Van het ene vak heb ik al wat meer overgehouden dan het andere. Dat lijkt me logisch en dat hangt ook samen met je persoonlijke interesses en je vaardigheden. Maar ook de leerkrachten spelen hierin een zeer belangrijke rol. Hoe zij bepaalde leerstof naar voor brengen en aanleren heeft een grote impact. Sommige leerkrachten met wie we vaak een goede band hadden, weken af van het one-way lesgeven. In hun lessen kwam actualiteit, creativiteit en uitdaging aan bod. Dus dat heb ik zeker geleerd. Hoe kan je informatie overbrengen naar een klant, een kandidaat, een collega … op een duidelijke, leerrijke en creatieve manier. En waar er ruimte is voor tweerichtingsverkeer.