EDUGO Algemeen Nieuws EDUGO blaast 20 kaarsjes uit

Terug naar het overzicht

08 Februari 2018

EDUGO blaast 20 kaarsjes uit

Algemeen

2018 is een feestjaar voor de EDUGO-scholengroep. Op 1 september 1998 fusioneerden de meisjesschool OLVO met het Technisch Instituut Glorieux en het Glorieux Instituut Humaniora. De naam EDUGO staat voor EDUcatief project Gent-Oost maar verwijst ook naar de twee scholen waaruit ze ontstond, Glorieux en OLVO.

Bij de fusie werd de volledige structuur van de scholen hertekend: er werd een nieuwe eerstegraadsschool opgericht, campus De Brug, van waaruit de leerlingen konden doorstromen naar drie bovenbouwscholen: campus Glorieux voor TSO/BSO nijverheidssector, campus Lochristi voor TSO/BSO sociale sector en campus De Toren voor de ASO-richtingen.

Het herverdelen van de richtingen ging ook gepaard met een verhuis: campus De Brug nam zijn intrek in de gebouwen van de voormalige Humaniora, campus De Toren vond een plaats in het gebouw van de vroegere normaalschool en de lagere school Slotendries palmde het gebouw van OLVO in.

Dit jaar staan dan ook een aantal activiteiten in het teken van het 20-jarig bestaan van de school:

  • Vrijdag 1 juni 2018: EDUGO Run 3
  • 9 & 10 november 2018: EDUGO Concert

De voorbije weken gingen we ook op bezoek bij een twintigtal oud-leerlingen. We waren nieuwsgierig naar hoe zij hun schooltijd bij ons beleefd hebben en wat ze nu doen. De komende weken kan je hun verhalen ontdekken op onze website.