EDUGO Arena Bouwproject

Bouwproject: EDUGO Arena

27 september 2012: eerste spadesteek

Met een symbolische eerste spadesteek gaven sportschepen Christophe Peeters (Open VLD) en gedelegeerd bestuurder Bertrand De Geeter het startschot van de bouw van de Arena.

Oktober 2013

De echte werken zijn gestart In juni 2013. Na de zomervakantie was er reeds heel wat veranderd op de site. Op de foto hieronder bemerk je achteraan de kleedkamers met douche en het toilettenblok. De vloerplaat is gegoten en vooraan is men begonnen met het optrekken van de muren.

November 2013

De zaalruimte is bijna klaar voor de dakspanten. Die komen met het wegtransport - nachtelijk uitzonderlijk vervoer met politiebegeleiding vanuit de Ardennen.

December 2013

De laatste en zwaarste (9 ton) dakspant wordt geplaatst.

Januari 2014

De dakwerken zijn in volle gang. Eveneens een zicht vanuit de torenkraan.

Maart 2014

April 2014

Juni 2014

Tijd voor de binnenafwerking.

September 2014

1 oktober 2014: feestelijke opening

350 personen woonden de stijlvolle receptie bij in de mooi aangeklede glazen straat van de EDUGO Arena. Betrand De Geeter, afgevaardigd bestuurder van EDUGO, en Resul Tapmaz, schepen van Welzijn, Gelijke kansen, Gezondheid en Sport, benadrukten in hun toespraken de goede samenwerking tussen de scholengroep en de Stad Gent. Deze samenwerking resulteerde in een goed sportinfrastructuur voor zowel de leerlingen van EDUGO als de volleybalteams van VDK Gent. Beide sprekers belichtten ook de noodzaak om voor het pas gesloten zwembad Rosas een nieuwe bestemming te vinden die zinvol is voor de gemeenschap.

Ronny Maas, voorzitter van Top Volley Gent overliep de technische pluspunten van deze infrastructuur. Algemeen directeur van EDUGO Linda Dirick bedankte tenslotte alle leden van het team die deze realisatie van nabij opvolgden.

Na de onthulling van de gedenkplaat werden de bezoekers rondgeleid doorheen de nieuwe sportinfrastructuur. Na de receptie vond de openingswedstrijd plaats: een vriendschapsmatch gespeeld tussen de volleyballers van EDUGO en VDK Gent. Ook de cafetaria is diezelfde avond in gebruik genomen.

Contacteer EDUGO Arena

Sint-Jozefstraat 16
9041 Oostakker

info.arena@edugo.be